Hoe zet u risico om in kans

U heeft inmiddels gezien welke risico's u loopt. Wat dat financieel betekent kunt u zelf het beste bepalen. Maar dat het u geld kost en er menselijk kapitaal vernietigd dreigt te worden is evident.

U kunt uw personeel helpen, daarmee de schade beperken of als uw medewerker een koopwoning heeft zelfs verdienen. Dat werkt als volgt:

Nadat u in gesprek met uw medewerker heeft vastgesteld dat er sprake is van een probleem en dat u beiden met elkaar verder wilt is het van belang vast te stellen welke vorm van hulpverlening het best past bij het probleem. Hiervoor verwijst u uw medewerker naar zijn gemeente voor schuldhulpverlening. U kunt hem als er een sanering nodig is een saneringskrediet verstrekken, hierdoor is een saneringstraject van drie jaar vaak in te korten tot een half jaar. Daarna betaalt hij u het geleende geld met rente terug. U helpt zijn gezin uit stress en koopt daarmee enorm veel good-will en loyaliteit.

Of als er sprake is van een koopwoning met onderwaterhypotheek neemt u contact met ons op. Wij zullen proberen de medewerker te saneren waarbij het uitgangspunt is dat hij in eigen woning blijft wonen. Als het nodig is dat de woning verkocht wordt treden wij in onderhandeling met de hypotheekverstrekker en proberen wij de woning via een zusteronderneming aan te kopen en terug te verhuren aan uw medewerker gedurende de loopptijd van de sanering. Na de sanering verkopen wij de woning terug aan uw medewerker. Die heeft intussen zijn schulden opgelost en zijn hypotheek is veranderd van zwaar onderwater naar de werkelijke waarde van de woning.

Onze zusteronderneming heeft voor deze aankopen geld nodig. Dit kunt u verstrekken. In dat geval ontvangt u tussen 4,5% en 7% rendement op uw investering ook heeft u een medewerker van depressief uitzichtloos naar optimistisch en stressloos geholpen en en-passant maakt u tot 7% per jaar op uw investering. Als u het geld niet heeft en wij hebben investeerders die voor dit doel willen investeren dan doen wij het met geld van hen. Hebben wij geen investeerbaar vermogen vrij dan moeten we actief op zoek naar een investeerder voor uw medewerker. Dit kan weer leiden tot onverwachtte netwerken.

Zo vertaalt zich het risico van schulden onder uw personeel naar een verdien model van 7% op uw vermogen. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gedetailleerde uitleg.